Bůh je jeden, proč tolik církví?

Ve dnech 4. až 6. listopadu se uskutečnily v Nymburce podzimní seniorátní dny poděbradského seniorátu (dále jen SDM). Téma těchto dnů bylo: Bůh je jen jeden, tak proč tolik církví.

Všechno to začalo v pátek v 18 30, kdy se všichni sešli, přivítali a vzájemně poznali. První společný program měla zdejší katolická mládež, celé SDM byly brány ekumenicky, zahráli jsme si pár her, jak na fyzickou zátěž tak i na psychickou.

Další den, sobota, začal přednáškou manželů Trčkovích. Rozvyprávěli se o tom, jak žít ve smíšeném manželství, bráno katolík – evangelík. Po výborném obědě následovala další přednáška, spíš to byla diskuze, poděbradský Som, který tuto akci připravoval, pozval tři lidi – Emanuela Vejnara, evangelíka, faráře z Lysé nad Labem; Josefa Čunka, katolík, člen jezuitského řádu se sídlem na Karlově náměstí v Praze a adventistu Ondřeje Černocha ze Sázavy. Diskutovalo se, jak o problémech dneška, tak i o tématech omílaných už spoustu desetiletí například: jak se díváte na osobu M. J. Husa, co s papežem, jak se představujete jednotu církve, atd. Po vážných, naučných a zajímavých tématech pokračovala zábava. Bylo několik dílen – pink-ponk, animační dílna, vyrábění broží z organzy. Večer následovalo shrnutí víkendu a zakončení oficiálního programu SDM.

V neděli byly dětské bohoslužby (jednou za měsíc mají v Nymburce bohoslužby určené pro děti, je náhoda, že se nám povedlo znova se trefit do termínu těchto bohoslužeb) pod vedením paní farářky Roskovcové.

Kategorie

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.