Takže u nás také

Milí členové a přátelé sboru,

vzhledem k tomu, co se děje kolem nás, budou rovněž naše nedělní bohoslužby v následující době zrušeny - nejenom proto, že se nás schází mnohem více než třicet. Chápeme, že je to v tuto dobu důležité pro ochranu zejména těch virem i jinými nemocemi ohroženějším.

Bohoslužby tedy nebudou. U kostela bude přítomen farář pro ty, kdo by z nějakého důvodu přišli.

Sledujte webové stránky sboru, dáme tam odkazy na bohoslužby vysílané online na internetu, v rádiu či televizi. Nicméně: jako evangelíci se dost často odvoláváme na svou dávnou písmáckou tradici - a proto možná ještě lepší, než brouzdat po internetu či éterem, bude prostě stačit (nejen) v neděli ráno si otevřít Bibli a číst si v ní a promýšlet jí. Bude-li to společně s dětmi nebo někým dalším, tím lépe. Modlitba třeba přijde sama, nebo se dají otevřít Žalmy, zpěvník...

Vůbec je to asi dobrá příležitost tohoto postně infekčního období, když toho běžného shonu bude pro mnoho lidí méně - prostě si otevřít knížku, projít se, zamyslet se, popovídat si.

A nezapomenout na ty, kteří to naopak zrovna teď mají těžší. Jistě je dobrá modlitba, ale konkrétní pomoc bude taky dobrá - třeba rodičům, kteří potřebují pohlídat děti, nebo těm, kdo potřebují pomoci s nákupem, zařízením jídla a podobně. Možná bude někde potřeba vnášet trochu klidu a uměřenosti, pomáhat se vyrovnávat se strachem.

Budete-li vědět o někom, kdo by zrovna v tuto chvíli potřeboval pomoci, dejte vědět, třeba najdeme možnost, jak pomoc zařídit.

Ruší se též další nejbližší setkání - děti, konfirmandi, mládež. Staršovstvo má za to, že by pro jednou měla vynechat i kavárnička.

Sledujte naše webové stránky pro aktuální informace. V následujících dnech asi budete dostávat více mailů, už je také připraven k vytištění sborový dopis. Neváhejte se na faráře s čímkoli obracet.

Kategorie

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.